Inga Kollikrav. Fri frakt över 899!
ales and brews möter benchwarmers

Meet the Benchwarmers

Vi bestämde oss för att sätta oss ner med grabbarna på Benchwarmers Brewing och höra vad som är på gång i ett av Sveriges yngsta bryggerier och vad vi har att se fram emot från detta otroligt spännande bryggeri.

 

Hej Magnus och Anders

Till att börja med, vilka är ni och vad har ni för bakgrund inom ölbranschen?

– Jag och Anders är barndomsvänner som känt varandra i snart 30 år och för runt 8-9 år sedan joinade jag Manker på ölbloggen MankerBeer, när det fortfarande var väldigt litet, och fick för första gången komma in i ölbranschen på ett helt nytt sätt. Jag och Manker byggde MankerBeer till den största och mest aktiva ölbloggen i Sverige med vårt lite annorlunda grepp på saker och ting, öl ska vara socialt och kul.

Det tog vi verkligen fasta på under festivaler och alla våra resor och collabs vi gjort genom åren.

2012 fick jag möjligheten från James Watt att starta BrewDog Bar i Sverige, ett erbjudande jag högg på direkt och tog hjälp av mina polare på Sorbon i Bromma, ett ölhak där jag och Manker lärde känna varandra och druckit kopiöst mycket öl och löst världsproblem.

Idag har vi 4 BrewDog barer i Sverige med en till som öppnar i sommar, och ytterligare en som öppnar nästa sommar!

Anders arbetar till vardags med fallskydd och började hembrygga för ett antal år sedan, vilket man kan säga var starten för att någon dag kanske börja fundera på att starta ett kommersiellt bryggeri, för skojs skull, såklart.

Öl ska vara kul.

Hur, var och när började historien om Benchwarmers?

– Jag (Magnus) har aldrig varit särskilt förtjust i ”lokal svensk öl” bara för att den är just lokal och svensk. Mitt hjärta ligger i den amerikanska ölen. Helt enkelt för att den är bättre!

Jag satt sommaren 2016 med en fruktansvärt dåligt bryggd öl i handen på Ven utanför Landskrona, det var knappt drickbart så fullpackad med felsmaker det var i den, och jag tänkte att ”Hur kan man släppa en produkt som är så här undermålig?

”Vilka referensramar har man då?”

Samtidigt SMS:ar Anders mig och skriver ungefär samma sak om en helt annan öl han köpt uppåt i landet någonstans.

Vi båda började då undra om det egentligen kan vara så satans svårt att få till okomplicerade öl fulla med smak, men utan felsmaker?

Jag hade precis utfört ett litet personligt experiment och ansökt om, samt fått godkänt, alla tillstånd och pappersexercis som krävs för att framställa öl, i källaren på BrewDog Malmö.

Då sa jag till Anders: – Vi startar ett Handelsbolag, brygger i källaren på Braumeistern och säljer till BrewDog Malmö. Allt fullt lagligt och det gick så jäkla bra att vi bestämde oss för att ställa ut på en Öl & Whiskymässa i Göteborg med massa öl och gensvaret där var sinnessjukt, framförallt eftersom Marcus Hjalmarsson bjöd in oss till Brewskival 2017 på plats, och på den vägen är det…

Varifrån kommer namnet?

Anders knäckte namnet, vi har båda suttit ner rätt mycket i våra liv, på olika bänkar och soffor och allt vad det heter och tagit en bira. Chillat mest, och då kändes namnet naturligt.

Anders begåvade granne Tobias Green, som är designer, funderade länge på designen för vår grafiska profil men fick en briljant idé efter ett par veckor!

Vad gör ni just NU i bryggeriet?

Vi har PRECIS bryggt vår första riktiga batch i vårt stora bryggverk (500 L Braumeister) på vårt bryggeri i Helsingborg, vi har kämpat med allehanda tillstånd och liknande i över 3 intensiva  månader för att komma till den här punkten och det känns underbart!

Vilka trender ser ni just nu i ölvärlden som ni tycker är spännande?

Haze, haze, haze. Det som är spännande är att folk som inte gillar ”ölsmaken” dvs beska i öl (folk tror fortfarande att all öl är besk, underligt nog) kommer att falla pladask över den nya NEIPA-stilen som fullkomligt sköljer över Sverige och världen just nu!

Vad känns mindre spännande just nu?

Hamburgerbröd och pommes frites i öl.

Vad kommer vi se mer ifrån benchwarmers framöver?

Okomplicerade, mumsiga Pale Ale’s och IPA med fräsiga namn!

 

Anders t.v & Magnus t.h, Benchwarmers Brewing Co

Lämna en kommentar