Köpvillkor

1. KÖP

Vid beställning träffas avtal om köp först när Ales and Brews bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 36 timmar efter att beställning mottagits. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad från vår lager. Ales and Brews har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 20 år, detta måste du bekräfta med ditt personnummer i vår kassa. och Ales and Brews måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

 

2. PRISER

Alla priser är angivna i SEK (Svenska Kronor) och i priserna ingår moms med 25 %. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Ales and Brews inte råder över t.ex väsentligt ändrade införselkostnader eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. I de fall då pris ändras så kommer vi alltid att meddela kunden detta kunden har då rätt att utan någon extra kostnad häva köpet. Priserna på våra öl kan variera över tid, detta beror på att vi förhandlar med olika leverantörer och bryggerier i hela världen och på så sätt kan priset på en öl variera på grund av inköpsland, säsong, valutakursförändringar eller tillgänglighet. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på våra varor, dock aldrig på ordrar som redan har skickats ifrån oss och där en kund har fått en orderbekräftelse.

 

3. FRAKT

Fraktkostnad tillkommer beroende av fraktval i kassan. Beställningar som ligger på över 899 kr skickas till närmaste utlämningsställe fraktfritt, då kunden har valt detta. För hemleverans finns ingen gräns för fri frakt. Fraktpriserna är 99kr (justerad under dec 2019 på grund av svag svenska krona) till närmaste utlämningsställe och 119 för hemleverans. Vi använder oss av postnord för utskick av våra paket och leveranser.

 

4. BETALNINGSALTERNATIV / BETALNINGSVILLKOR

4.1 FAKTURA (ENDAST INOM SVERIGE)

Avgiften för att betala mot faktura är 0 kronor.

Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats. Fakturor skickas genom Bambora.

4.2 KORTBETALNING

Vi använder Bambora för säkra kortbetalningar. Vid kortbetalning så debiteras betalningen omgående.

 

5. LEVERANSER

Beställningar som görs före klockan 15.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 5-10 arbetsdagar dagar inom Sverige. Hemtransporter levereras utifrån det accepterade leveranstillfället som Postnord har kunnat erbjuda kunden. OBSERVERA att hemleveranser normalt tar längre tid än leverans till närmaste utlämningsställe.

Alla våra leveranser sker med Postnord och genom att skaffa Postnords app så kan du själv följa ditt paket hela vägen.

 

6. LEVERANSFÖRSENINGAR

Till och från förekommer det leveransförseningar som kan vara utöver de 10 arbetsdagar som vi har som maximal leveranstid. Du har som kund alltid då möjlighet att få kompensation för din försenade leverans. Hör då av dig till kontakt@alesandbrews.com för att informera om detta.

 

7. SKADADE VAROR

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till kontakt@alesandbrews.com.

 

8. ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Paket som ej hämtas ut av kund kommer att debiteras 210 kr för fraktkostnad och administrationskostnad.

Som kund hos oss erbjuder Ales and Brews Denmark aps även bytesrätt inom 14 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter. Det är du som kund som står för kostnaden för byte, vilket innebär frakt till och från lagret.

Alla prenumerationer har 1 månds uppsägningstid från och med uppsägningsdatum och gäller tillsvidare. Dessa allmänna villkor gäller för samtliga kunder till Ales and Brews Denmark APS.

Om du vill ändra leveransadress var till din prenumeration var god och hör av dig till oss på kontakt@alesandbrews.com

 

9. REKLAMATIONER

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post order@alesandbrews.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du står frakten till oss som du sedan vid godkänd ärende kan få tillbaka.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

 

10.PRENUMERATIONER

10.1 FRAKT & RETUR

Våra prenumerationsboxar levereras fraktfritt till närmaste utlämningsställe. Du kan även välja att få hemleverans av din prenumerationsbox, då tillkommer en avgift på 119 kr.

Paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på 210 kr.

Vid leveransskada så hör av dig till oss på kontakt@alesandbrews.com så skickar vi om varan eller krediterar den.

Våra prenumerationsboxar skickas ut mellan den 1:a och 4:e varje månad.

10.2 BETALNING

Betalning för prenumerationsboxen sker den 1:e varje månad genom Bambora. Kortbetalningar debiteras omgående. Fakturor skickas genom vald faktureringskanal.

10.3 UPPSÄGNING

Prenumerationsboxen har en månads uppsägningstid från och med det datum uppsägningen sker. Uppsägning Sker genom att maila kontakt@alesandbrews.com

Det finns tyvärr ingen möjlighet att avsluta prenumerationerna tidigare än så då vi förbeställer ölen för prenumeranterna minst en månad i förväg.

11. ÅTERBETALNINGAR

Återbetalning sker via Bambora, 3-5 arbetsdagar efter överenskommelse. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

12. RESERVATIONER

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeure nedan.

 

13. SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post kontakt@alesandbrews.com). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter (se vår Sekretesspolicy).

 

14. EJ UTHÄMTAT PAKET

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.
Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 210 kr. Samma villkor gäller om du inte tar emot paketet vid hemleverans eller om du som ska ta emot paketet inte är på plats eller kan identifiera dig med giltig id-handling.

 

15. FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

 

Har du någon annan fråga kring våra villkor så kan du alltid kontakta oss på kontakt@alesandbrews.com.