Inga Kollikrav. Fri frakt över 899!

Försäljningsvillkor

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på kontakt@alesandbrews.com.

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när alesandbrews.com bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 36 timmar efter att beställning mottagits av alesandbrews.com. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. alesandbrews.com har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 20 år och alesandbrews.com måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 %. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som alesandbrews.com inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

3. Frakt

Fraktkostnad tillkommer beroende av fraktval i kassan.

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

4.1 Faktura (endast inom Sverige)

Avgiften för att betala mot faktura är 0 kronor. Vi använder Klarna för faktura och du hittar deras villkor här: Fakturavillkor

Betalningsvillkor: Vid fakturabetalning gäller 14 dagar från det att varan skickats. Det är Klarnas betalningsvillkor som gäller och du hittar dem här: Fakturavillkor

4.2 Kortbetalning

Vi använder Klarna för säkra kortbetalningar.
Läs mer om Betalpartners namn här: Betalningsvillkor

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas snarast möjlig och levereras normalt inom 5-10 dagar inom Sverige. Hemtransporter i Stockholm levereras under söndagar utifrån ditt val och i övriga länder utifrån det accepterade leveranstillfället som transportören har erbjudit dig. 

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Postnord, Bring och Budbee eller annan transportör till utlämningsställe och hemleveranser beroende på ditt distributionsval. 

6. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

7. Transport

alesandbrews.com ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss. 

8. Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till order@alesandbrews.com.

9. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten.

Som kund hos oss erbjuder Ales and Brews Denmark aps även bytesrätt inom 14 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter. Det är du som kund som står för kostnaden för byte, vilket innebär frakt till och från lagret. 

Alla prenumerationer är utan bindningstid och gäller tillsvidare. Prenumeranten kan fram till den 25:e varje månad byta leveransadress, skjuta upp leverans, avstå planerad leverans eller avsluta abonnemanget. Dessa allmänna villkor gäller för samtliga kunder till Ales and Brews Denmark APS.

10. Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post order@alesandbrews.com innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du står frakten till oss som du sedan vid godkänd ärende kan få tillbaka. 

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

11. Återbetalningar

Återbetalning sker via Betalpartners namn, eventuellt en betalpartner till, eller en till. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

12. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

13. Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice (gärna på e-post kontakt@alesandbrews.com). Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter (se vår Sekretesspolicy).

14. Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.
Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 210 kr. Samma villkor gäller om du inte tar emot paketet vid hemleverans eller om du som ska ta emot paketet inte är på plats eller kan identifiera dig med giltig id-handling.

15. Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/